Over Hopperveld

 

Brouwerij Hopperveld opgericht vanuit de passie van twee Brabantse schavuiten voor smaakvol speciaalbier. Ontdek onze verschillende bieren en laat je verrassen. Wij zien onze klanten als ambassadeurs en proberen ze mee te nemen in ons enthousiasme.


Maurice van Overveld

Toch wel een beetje onze 'founding father'. Geïnspireerd door creatieve brouwsels die verrasten besloot de Dinteloordse Maurice in 2019 zelf de stoute schoenen aan te trekken en een proefbrouwsel te gaan maken. Zijn, soms onnavolgbare, enthousiasme heeft er toe geleidt dat Hopperveld steeds in ontwikkeling is en voorlopig ook nog wel zal blijven.

Bart van Delft

Als bourgondische Oosterhouter in hart en nieren draagt Bart zijn steentje bij aan de brouwerij en de unieke bieren. Met een achtergrond als ontwerper zet hij alles op alles om Hopperveld het smoelwerk te geven dat het verdient. In die hoedanigheid is hij vanaf dag één betrokken bij de brouwerij en werkt hij intensief samen met Maurice om Hopperveld naar 'the next level' te tillen.

 

West-Brabants verbond

Om de samenwerking tussen Maurice en Bart te doorgronden moeten we terug naar een vriendschap die aan de andere kant van de wereld is ontstaan. In 2014 op de Dominicaanse Republiek ontdekten ze elkaars passie voor heerlijke speciaalbieren en gezelligheid. Dit groeide in de afgelopen jaren uit tot een vruchtbare samenwerking die leidde tot Hopperveld.

De verrassende combinatie tussen de invloeden van Dinteloord en Oosterhout maakt het creeëren van recepten extra leuk. Maurice en Bart brengen twee werelden samen van deze Brabantse streken en willen dit laten proeven door de rest van Brabant en Nederland.

Benieuwd naar onze belevingen?

Check onze Instagram